Nu söker vi idéer som kan förbättra vården

Nu söker vi idéer som kan förbättra vården

Nu är det återigen dags för Dalarna Innovation Days Challenge, en återkommande idétävling med olika teman från år till år. Årets tema är vård och hälsa där Region Dalarna står som tävlingsvärd. Tävlingen är öppen för alla över 18 år och i prispotten ligger affärscoachning och 20 000 kr till att utveckla idén.

– Dessutom ger vi alla som skickat in tävlingsbidrag individuell återkoppling kring hur de komma vidare med sina idéer, berättar Jacob Ode, Dalarna Science Park.

Målet med årets Dalarna Innovation Days Challenge är att uppmuntra att fler innovativa idéer som kan göra vården och människors hälsa bättre kan bli verklighet. Tävlingen pågår 1–31 oktober och arrangeras av Dalarna Science Park i samarbete med Region Dalarna och där Sparbanksstiftelsen Dalarna är en av medfinansiärerna.

– Vi tror att det finns många bra idéer som kan utveckla hälso- och sjukvården. De som arbetar inom vården ser dagligen utmaningarna och där finns även många lösningar att hämta, säger Jacob Ode, projektledare för tävlingen, tillsammans med kollegan Felicia Dakkour.

Tävlingsbidragen bedöms utifrån hur väl idén löser ett problem eller fyller ett behov, hur genomförbar den är, vilken marknadspotential den har samt hur den svarar upp mot hållbarhetsmålen utifrån Agenda 2030.

– Idén behöver inte heller vara helt ny och unik, det kan vara att förändra något till det bättre eller använda nya metoder och arbetssätt, säger Felicia Dakkour.

Elin Holst Granlund, Innovationsstrateg på Region Dalarna ser fram emot att få ta del av tävlingsbidragen senare i höst.

– Förutom den individuella återkopplingen som alla tävlande får, kan den som är anställd inom Region Dalarna också få möjligheten att vidareutveckla sin idé genom Region Dalarnas Innovationssluss, säger Elin.

Läs mer och tävla här

 

Fakta – Dalarna Innovation Days Challenge

  • Återkommande idétävling som arrangeras under oktober månad.
  • Tävlingen arrangeras av Dalarna Science Park i samarbete med Region Dalarna, Sparbanksstiftelsen Dalarna, Högskolan Dalarna och Nyföretagarcentrum. Finansieras med stöd av Europeiska unionen och Region Dalarna.
  • Årets tävlingsvärd 2024 är Region Dalarna.
  • Syftet med tävlingen är att få in nya idéer som främjar hälso- och sjukvården.
  • Tävlingen är öppen för både privatpersoner och företag. För att tävla ska du ha fyllt 18 år samt bo och verka i Dalarna.
  • Tre pristagare får affärscoachning och vinnaren får 20 000 kr till att utveckla idén.
  • Jury 2024: representanter från NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna, Region Dalarna, Högskolan Dalarna och Dalarna Science Park.