Exportdag i Idre 25 september

Exportdag i Idre 25 september

2024-09-25 kl. 9:00 - 14:00

Idre Hembygdsgård

25

sep

Välkommen till en dag om export i Idre den 25 september, 9:00-14! Delta i en dag fylld med inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och unika nätverksmöjligheter. Vi fokuserar på att stärka din exportkapacitet och hållbara affärsstrategier. Det är kostnadsfritt att delta – vi bjuder på fika och lunch.

Vad du kan förvänta dig:

  • Föreläsningar och presentationer med kunskap som stöttar din befintliga eller kommande exportverksamhet
  • Nätverksmöjligheter med experter och andra företagare
  • Individuella konsultationer med exportproffs (efter kl. 14:00 finns det möjlighet att boka ett möte med rådgivare )

Program

Exportdokument och handel över gränsen
Tillsammans med Josefin Norell, Tullverket i Idre, Simone Johansson, Skatteverket och Mikael Sondell, Grensetjänsten Norge-Sverige, får du koll på exportdokument, skatt och handel över gränsen samt kunskap om hur du kan etablera en verksamhet i Norge.

Expandera globalt
Bashar Mustafa, Business Sweden ger oss kunskap om hur det globala läget påverkar företag, var potentialen finns just nu och vad Business Sweden erbjuder företag. Vi diskuterar vanliga utmaningar som företag möter – och kartlägger möjligheter för enklare exportaffärer.

Ekonomi och finansiering vid export
För att lyckas krävs ofta en kombination av kunskap och kapital. Det finns hos Almi och Region Dalarna. Vi går igenom hur du kan förbereda din affär för en satsning och vilka företagsstöd som Region Dalarna erbjuder.

Dalarna i världen
Orsa Fiskecenter/Skyltos delägare Conny Frid berättar om företagets exportresa, erfarenheter och tillvägagångssätt för att gå från att vara lokal till global.

Vi ses i Idre!

Mer information kommer snart. Håll utkik, tex på LinkedIn och boka in datumet redan nu!

Eventet i Idre anordnas av Exportarena Dalarna, ett samverkansprojekt mellan Region Dalarna, Dalarna Science Park och Almi. Exportarena Dalarna finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Dalarna.

                  

 

Anmäl dig här!